Trappen door Thailand

In vijf dagen fietsen hebben we al zoveel meegemaakt! We zijn goed op dreef, onze maximale dagafstand was 90 km. Fietsen langs rijstvelden, door levendige dorpjes, langs tientallen Buddha beelden, door de drukte (en uitlaatgassen) van een flinke stad als Fang. Na het eerste serieuze klimwerk belandden we als beloning op de pas midden in een feestelijke stoet op weg naar een tempel. Bijna vorstelijk voelde het, op het moment dat we over de prachtig versierde brug Tha Ton binnen fietsten. Toen het al te steil werd, gingen onze fietsen 20 km mee op het dak van een zgn. songthaew naar berg- en theedorp Mea Salong, waar we nu van theeproeverijen genieten.
We doen nl. ook nog wel andere dingen dan fietsen: de bloemen bewonderen en vogels kijken rondom ons "resort", met een gids en een gaslamp ons door grottendeuren wurmen (Rob bleek daar net iets te groot voor...) en honderden treden lopen naar een tempel (ons record is nu 786 traptreden heen en ook weer terug!).
Vaak is het mooi fietsen, maar soms is het afzien en zijn er ongemakken. Als bij flinke inspanning zweet vermengd met zonnebrand in je ogen prikt. Of zoals vannacht, toen het matras (of was het enkel de boxspring???) zo hard was, dat Diane om 5 uur besloot dat de hangmat buiten een beter alternatief was...
De weg vinden we steeds makkelijk via het fietsrouteboekje van AWOL, Asian Way Of Life, aangevuld met hun GPS-navigatie op onze Garmin. Zondag = rustdag voor een wandeling langs de theevelden, maar maandag stappen we weer op de fiets!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Stroomafwaarts door Laos

Klimmend door landelijk noord-Laos

De route